ГолосUA
10:15 11/08/2008

КПУ: Україна частково вже втягнута в кавказький конфлікт

Заява українського міністерства закордонних справ, щодо можливості неповернення російських кораблів які брали участь у російсько-грузинському конфлікті на базу до Севастополя, може призвести до подальшого втягування України в цю війну. Про це заявив на прес-конференції у Києві секретар ЦК Компартії Георгій Буйко. Водночас він вважає, що “Україна, частково вже втягнута в цей процесс” />  
Секретар ЦК Компартії аргументує це тим, що Україна надає моральну, політичну і військово-технічну підтримку уряду Грузії у війні проти південно-осетинського народу і в цілому проти Росії. Буйко переконаний, що президент Ющенко, був ознайомлений з планами свого кума Саакашвілі та постачання зброї до Грузії відбувалося з благословення Білого дому. “Ми всі прекрасно розуміємо, що Саакашвілі та уряд Грузії знаходяться у прямому розумінні на утриманні держдепу США, і відповідно, всі їхні дії були сплановані у Білому Домі” — сказав він.
  
У цьому зв”язку Компартія України вимагає негайно припинити всі міжнародні військові навчання на території України, бо це все, за словами Буйка, є частиною тієї військової операції, яка відбувається зараз на Кавказі.

За його словами, КПУ домагатиметься того, щоб політики в Тбілісі усвідомили весь трагізм ситуації, у яку вони втягнули грузинський народ та наслідки широкомасштабної військової авантюри на Кавказі, розв’язаної офіційним Тбілісі. КПУ також вимагає від Грузії припинити військові дії, вивести свої війська з території Південної Осетії і підписати угоду з Південною Осетією та Абхазією про незастосування зброї у вирішенні конфліктів в регіоні.

Секретар Центрального комітету КПУ також повідомив, що Компартія провела загальноукраїнський пікет біля посольства Грузії, в якому брали участь представники 18 політичних і громадських організацій України, представлених на рівні вищого керівництва. “Ми висловили своє ставлення і надіслали відповідний документ через посла президентові Саакашвілі. Також ми відправили відповідну резолюцію президентові, прем’єр-міністрові і голові ВР України, де висловили стурбованість тією політикою подвійних стандартів з боку офіційного Києва і фактичному втягуванням України у військовий конфлікт.” — повідомив Георгій Буйко.

Читайте также по теме