ГолосUA
13:51 31/05/2010

КПУ вимагає створити ТСК щодо з’ясування ситуації на ММК ім.Ілліча (додано ГОЛОС)

У Верховній Раді слід створити ТСК для з’ясування обставин продажу акцій “Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча”.

Про це сказав лідер КПУ Петро Симоненко на погоджувальній раді, передав кореспондент ГолосUA

/> (ГОЛОС)

“Ми повинні розібратись, що відбувається на металургійному комбінаті. Можливо, це рейдерське захоплення на масштабному рівні і Україна втрачає потужний металургійний комплекс, який є основним джерелом державного наповнення”, — зауважив лідер КПУ.

П. Симоненко наголосив, що необхідно враховувати ту ситуацію, що на комбінаті працює понад 50 тисяч українських громадян.

“Я переконаний, що ми повинні створити ТСК у Верховній Раді, яка буде розглядати це питання, оскільки, саме Верховна Рада приймала рішення щодо особливостей приватизації цього комбінату”, — відзначив він.

Також політик зазначив, що “Верховна Рада повинна визначитись із законодавством щодо приватизації державної власності, тобто, чи має право український народ на захист власного майна, тому треба створити комісію, яка буде сприяти законному розгляду всіх цих проблем, які виникають під час приватизації”.

Крім того КПУ вимагає детально розглянути закон про внутрішні та зовнішні засади зовнішньої політики.

“Зокрема, закон 1149 “Порушення позаблокового статусу в Україні”. Нам потрібно прийняти чітке рішення щодо суверенітету країни у своїх зовнішніх відносинах. Тобто, визначити основний чіткий напрямок нашої зовнішньої політики”, — пояснив П. Симоненко.

О.Каретнікова
 

 

Читайте также по теме