ГолосUA
13:12 16/04/2010

КПУ виступає проти збільшення пенсійного віку (Додано звук)

Через підвищення пенсійного віку влада намагається приховати проблеми з робочими місцями.

Про це сказав лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

“Ми проти підняття пенсійного віку, бо у нас сьогодні складається така ситуація: на початку розбудови незалежності, середня тривалість життя у чоловіків 73 роки, а сьогодні — 63 роки. Тобто сьогодні склалася зовсім інша ситуація: людина виходить на пенсію і має 2-3 роки, щоб обійти рідних — і все”, — зауважив він.

Водночас, за словами політика, підняття пенсійного віку в цих умовах — продовження експлуатації людини. “За ці два роки людина морально і фізично виснажена, тому що за останні роки надто серйозно відбулося посилення експлуатації, тому у тій частині капітал через прийняття такої норми відмовляється від того, що держава повинна робити насправді”, — сказав він.

За словами П.Симоненко, у цій нормі є ще одна проблема: “Про неї, на жаль, крім КПУ, не говорить ніхто. Якщо людина у 60 років виходить на пенсію, то ми повинні розуміти, що на одного працюючого у нас два непрацюючих, у 90 році в Україні було 27 мільйонів робочих місць, сьогодні — 10 мільйонів, а пенсія формується за рахунок відрахувань зарплати. І ми бачимо, що могутній капітал намагається приховати справжні проблеми підняття ось цього вікового цензу виходу на пенсію, тобто він перекладає відповідальність за нормальне життя людини знову ж таки на плечі народу”. />  

ЗВУК

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме