ГолосUA
14:27 03/03/2010

КПУ зробить все для виконання домовленостей із Партією регіонів

Компартія України добиватиметься виконання домовленостей між Блоком лівих та лівоцентристських сил та Віктором Януковичем.

 

Про це заявив народний депутат Україна, голова фракції Компартії України Петро Симоненко, передає офіційний сайт Компартії.

 

Зокрема, головний комуніст країни висловив невдоволення останніми заявами заступника голови Адміністрації президента Ганни Герман з приводу можливості Віктора Ющенка очолити майбутній уряд. Також П.Симоненко обурили і попередні заяви Г.Герман про недоцільність скасування указів президента про присвоєння Шухевичу та Бандері звань “Герой України”.

 

“Це дуже тривожний сигнал для тих виборців, які проголосували на останніх виборах за Віктора Януковича і його програму, що передбачає беззаперечне усунення «помаранчевого» режиму і його керівників від влади, як таких, які перетворили Україну на територію розбрату і відстійник неонацизму», — заявив П.Симоненко.

 

Водночас, він додав, що “віднині справою чести для президента Януковича і його команди повинне стати виконання обіцянок, даних своїм виборцям”. При цьому лідер фракції КПУ нагадав, що В.Янукович має певні зобов’язання і перед виборцями лівого блоку, які у другому турі виборів президента проголосували за кандидата від Партії регіонів.

 

“…Як і зобов’язань перед виборцями Блоку лівих і лівоцентристських сил, які в другому турі віддали свої голоси Віктору Януковичу, як гарантію позбавлення України від «помаранчевой» націоналістичної чуми і її ідеологів і забезпечили, тим самим, Віктору Януковичу перемогу на виборах”, — наголосив голова Компартії України.

 

Він запевнив, що ліві добиватимуться релізації обіцяного.

 

«Зі свого боку, Компартія і Блок лівих і лівоцентристських сил зробить все, аби добитися виконання умов угоди. Ми вважаємо, що відміна одіозних і ганебних указів Ющенком, притягання його до відповідальності за перевищення посадових полономочий, у тому числі і діянь, що мають ознаки злочинів перед суспільством і державою, — це тест. Тест, який, як лакмусовий папірець, покаже, наскільки президент Янукович готовий виконувати свою програму», — заявив лідер комуністів.

 

П. Симоненко також нагадав, що Компартія надала в розпорядження Верховної Ради і готова передати до президентської адміністрації, Генпрокуратуру всі необхідні матеріали для початку процедури розслідування зловживань і злочинів В.Ющенка в період перебування його на посту президента України.

Читайте также по теме