ГолосUA
15:04 24/03/2010

Краще розформувати Держкомпідприємництво, аніж призначити його головою Бродського — експерт

Компетентність та фаховість новопризначеного керівника Державногокомітету Михайла Бродського з питань підприємництва викликає багато сумнівів.

Про це в ексклюзивному коментарі ГолосUA заявив голова корпорації стратегічного консалтинґу «Гардарика» Костянтин Матвієнко.

“…Що стосується пана Бродського — те це є бонус для нього. Думаю, що у багатьох тих, хто був вкладниками банку “Денді” є дуже багато питань щодо його підприємницького хисту. Всі ці призначення не мали нічого спільного з призначеннями фахівців на ці посади”, — сказав експерт.

Водночас, експерт зауважив, що функції Держкомпідприємництва можна було б перекласти на мінекономіки.

“Саме існування такої установи як Державний комітет з питань підприємництва не є доцільним. Тобто спеціальний комітет з питань відповідного типу діяльності абсолютно не є потрібним. Для цього достатньо підрозділів наприклад при міністерстві економіки”, — зауважив К.Матвієнко.

При цьому, експерт заявив, що новий керівник Держкомпідприємництва не є експертом.

“Як на мене цю установу ліпше взагалі було б ліквідувати, аніж призначати на неї таку фігуру, яка претендує на певний рівень публічності, але при цьому не пропонує якихось кардинально нових ідей”, — резюмував політолог.

Нагадаємо, 24 березня уряд на засіданні ухвалив рішення про призначення Михайла Бродського на посаду голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва).

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме