ГолосUA
16:02 21/06/2010

Кравчук просить Януковича розібратись із “душегубами” собак

Жорстоке поводження із собаками слід припинити.

Про це йдеться у відкритому листі Л. Крачука до Президента України В. Януковича.

“Директор УЄФА Мартін Каллен офіційно заявив, що УЄФА не підтримує жорстоких методів нищення тварин і повідомив про це уряд України. Захисники тварин в Україні і зокрема Товариство "SOS", яке очолює відома гуманістка пані Тамара Тарнавська зібрало документальні свідчення, як спалюють живими собак і котів в спеціальному пересувному пристрої, винайденому в м.Лисичанську. Цю адську машину уже охрестили собачим "освенцімом", бо жорстокість людей дійсно перейшла всі межі”, — йдеться у листі.

Л. Кравчук нагадав, що в Україні є закон "Про захист тварин від жорстокого поводження", втім, на думку політика, чиновники і не думають його виконувати, хоча норми цього закону повністю збігаються із рекомендаціями міжнародних організацій.

“Є і вищий Закон. Нагадаю, що Папа Римський відніс собак до живих істот, в яких є душа. Тому людей, які так жорстоко поводяться з собаками, маємо підстави називати душегубами”, — зазначив екс-президент.

“Прошу Вас, Вікторе Федоровичу, вжити заходів, щоб закрити ганьбу ХХІ століття – пересувні крематорії для бродячих тварин, примусити представників влади в-решті-решт виконувати закони і нести відповідальність за нехтування їх нормами.В світі не повинна утверджуватись думка, що в Україні варварська влада. У нас є досвід вирішення проблем безпритульних тварин за європейськими стандартами – стерилізація тварин та створення притулків для них. Його слід впроваджувати і захистити наших менших братів”, — зазначив Л. Кравчук у своєму листі.

 

Читайте также по теме