ГолосUA
13:38 16/07/2010

Країни СНД домовилися про скасування імпортних мит

Країни Співдружності незалежних держав домовилися про скасування майже всіх імпортних мит і фіксації рівня експортних мит у торгівлі між собою. />  
Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку РФ із посиланням на заяву директора Департаменту торгових переговорів Максима Медведкова.
 
«Це максимальне і практично повне скасування імпортних мит», — сказав Медведков за підсумками засідання робочої групи з підготовки Договору про зону вільної торгівлі країн СНД.

«По експортним митам — ми хочемо зафіксувати їх на тому рівні, на якому вони зараз знаходяться. Зрозуміло, що Росія не може скасувати мита на нафту, нафтопродукти і газ. Переговорна логіка полягає в тому, щоб, як мінімум, не розширювати діючі мита », — повідомив чиновник.
 
До угоди про скасування імпортних мит серед країн СНД відмовилися приєднатися Азербайджан, Туркменістан та Узбекистан. Таким чином, домовленість, крім країн Митного союзу, розповсюджуватиметься на зовнішню торгівлю Вірменії, Киргизії, Молдови, Таджикистану і України.
 
Д. Кляхін
 

Читайте также по теме