ГолосUA
11:48 30/07/2009

Країни СНД об’єднаються заради подолання фінансової кризи

Країни-учасники СНД вирішили об’єднатися для спільного впровадження інновацій на території СНД.

Про це повідомив заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, країни-члени СНД вирішили підписати міждержавну цільову програму інноваційного співробітництва на період до 2020 року. Даний документ, наголосив В.Мунтіян, допоможе сконцентрувати інтелектуальний потенціал країни для здійснення інноваційного прориву, який спрямований на подолання фінансової кризи.

Посадовець також зауважив, що дана програма допоможе членам співдружності до 2020 року підвищити ефективність праці у два з половиною рази, знизити на 70% енергоємність одиниці ВВП, збільшити витрати на науку до 3% ВВП, а витрати на освіту — до 5-6% ВВП.

Доля держав-учасників СНД у світовій економіці збільшиться на 4,5-5%, що забезпечить країнам економічну, енергетичну та екологічну безпеку, а також дозволить взяти участь у формуванні та паритетному розподіленні світових доходів. Як зазначив В.Мунтіян, у межах даної програми планується широко використовувати партнерство держави та бізнесу. Особлива увага, за його словами, буде приділятись таким галузям як енергетика, машинобудування, аерокосмічна промисловість, транспорт і зв’язок, сільське господарство та біотехнології.

К. Каплюк

 

Читайте также по теме