ГолосUA
12:00 01/06/2010

Кредит від МВФ може порушити монолітність команди Президента — експерт

Питання надання перших грошей від МВФ може кардинально вплинути на монолітність команди Президента Віктора Януковича.

Про це сказав експерт програм Українського політичного центру політичних досліджень Ігор Немчинов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

При цьому експерт зауважив, що наповнення бюджету цього року знову впаде на плечі малого та середнього бізнесу.

Експерт нагадав, що бюджет цього року складатиме понад 422 млрд. гривень, що є великою сумою в масштабах нашої країни. Проте, негативним фактором являється те, що у бюджеті покладається великий розрахунок на співпраці з МВФ, який має надати за планами українського керівництва черговий кредит у 10 млрд. доларів.

«Хоча у кожної із груп, які знаходяться при владі є свої погляди на долю цих коштів, тому можна очікувати, що найближчим часом протиріччя в середині груп інтересів, які підтримали Президента і його команду, будуть загострюватись», — зауважив він.

«Якщо подивитись на цей бюджет, то видно, що він розрахований на модель наповнення бюджету скоріше через фіскальні механізми ніж через якесь формування. Ми вважаємо і експерти це підтверджують, що найбільшими жертвами будуть малий та середній бізнес», — відзначив він.

За його словами, у цьому році сильного податкового навантаження великий бізнес не відчує, тому що здебільшого його представники знаходяться у Верховній Раді, які і відстоюють їх інтереси. «Великий бізнес настільки інтегрований у ВР, що його навіть іноді важко відрізнити перед нами стоїть народний депутат, чи власник великого бізнесу», — пояснив він.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме