ГолосUA
08:17 05/07/2010

Кредитна заборгованість передаватиметься у спадок?

Незабаром кредитна заборгованість родичів-позичальників передаватиметься у спадок.

Про це заявила керівник Черкаського прес-клубу реформ Оксана Прядко, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, найближчим часом банки зможуть виселяти боржників з квартир та продавати їх без дозволу органів опіки. Уже через два місяці неплатежів боржник втрачатиме право розпоряджатись заставним авто або квартирою. Усе це з’явиться разом з прийняттям закону “Про внесення змін до деяких законів України (щодо захисту прав кредиторів)”, ініційованого Національним банком України.

Досить схвально відгукнулися про подібні нововведення черкаські банкіри. Так, за словами директора Черкаської філії одного з банків Сергія Отрєшка, ухвалення цього закону позитивно вплине на розвиток банківської справи.

“Щодо нового закону, то рік тому уряд прийняв закон про мораторій на продаж житла, яке перебуває у заставі у банку, якщо це єдине житло позичальника. Безумовно, хороший популістський хід. Адже, коли людина отримувала кредит під заставу житла, жоден нотаріус не підписав би договір застави на житло, у якому прописані діти. Людина просто не отримала би кредит. Частина позичальників, розуміючи це, виписувала дітей, прописувала їх деінде: головне – отримати кредит, а далі – будь, що буде. Люди не замислювались про те, що в них є діти, яких потрібно забезпечити житлом. Чому через нечесні дії позичальника мають страждати інші люди – вкладники банку – незрозуміло”, — С. Отрєшко.

В. Середа />  

Читайте также по теме