ГолосUA
10:34 14/09/2009

Кредитні спілки проситимуть уряд та Нацбанк мільярд

Кредитні спілки проситимуть уряд та Національний банк надати близько 1 млрд. грн. рефінансування. Про це повідомив президент Національної асоціації кредитних союзів Петро Козинець.

За його словами, остаточна сума рефінансування ще не визначена — все залежатиме від домовленостей між кредитними союзами та урядом.

“Якщо говорити про вирішення соціальних проблем (повернення депозитів фізичним особам — ред.) — це декілька десятків мільйонів гривень. Якщо говорити про збереження ліквідності на ринку — це декілька сотень мільйонів гривень, а якщо йтиметься про використання кредитних спілок як стимуляторів кредитування в країні, — це може бути і мільярд гривень”, — зазначив фахівець.

Щодо переговорів про надання рефінансування П. Козинець зазначив, що Міністерство фінансів зараз вивчає механізми та умови надання коштів кредитним спілкам: “Йдеться про застосування коштів Стабілізаційного фонду, можливо випуск цінних паперів. Щодо Нацбанку, то сьогодні регулятор пішов нам на зустріч. НБУ запропонував нам зробити аналіз ринку: яка доля необхідних ресурсів може бути забезпечена ліквідною заставою, а також обсяги коштів, які зависли у комерційних банках. Після цього ми розраховуватимемо на співпрацю з Національним банком”.

Є. Стеценко.

 

Читайте также по теме