ГолосUA
09:40 20/06/2010

Крим хоче особливого інвестиційного порядку

Робоча група Ради міністрів Криму спільно з незалежними експертами, а також Мін’юстом і Адміністрацією Президента України готує законопроект про особливий порядок інвестиційної діяльності на території АРК і Севастополя.

Про це в інтерв’ю повідомив прем’єр-міністр автономії Василь Джарти.

За його словами, ухвалення цього законопроекту необхідне для того, щоб кримські власті могли мати можливість регулювати оподаткування у пріоритетних сферах.

“Ми маємо такі повноваження за конституцією Криму, але ця норма не працює, оскільки іншими законами не враховується,” — пояснив Василь Джарти.

Тому, за словами політика, було б доцільно законом про порядок інвестиційної діяльності у Криму надати податкові канікули для інвесторів, наприклад, на п’ять років /> “З податку на прибуток, з ПДВ на ввезення устаткування, яке є частиною інвестпроекту, з земельного податку” -зазначив він.
 

Окрім цього, уточнив прем’єр, на рівні Криму в законопроекті пропонується забезпечити інвестору спрощений режим проходження адміністративних процедур – «єдине вікно» для реєстрації, узгодження тощо.

“Зі свого боку, держава повинна гарантувати стабільність порядку здійснення інвестдіяльності, збереження майнових і немайнових прав інвесторів і компенсацію витрат і збитків за проектом у разі зміни або скасування закону”, — додав Василь Джарти.

Крім того, закон має також встановити планку об’єму інвестицій, нижче за яку інвестор не може претендувати на здобуття таких пільг.
“Це – необхідний комплекс умов для того, щоб до Криму прийшов системний і, я б навіть сказав, – стратегічний інвестор”, — упевнений кримський прем’єр.

За словами Василя Джарти, законопроект може бути поданий на розгляд до парламенту вже в липні. “Мені хотілося б закінчити його, поки Верховна Рада не піде на канікули, і аби з 1 січня 2011 цей закон вже працював”, — уточнив він.

За матеріалами “Дзеркала тижня”.
 

Читайте также по теме