ГолосUA
13:10 08/02/2010

Крим і Луганська область продовжують штучно затримувати результати голосування, — Охендовський

Окружні виборчі комісії АР Крим і Луганської області протягом останніх годин не надали жодних даних про попередні результати голосування.

Про це заявив член ЦВК Михайло Охендовський сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолдосUA.

За його словами, на цей момент повністю завершенно введення електронних даних про результати голосування в систему «Вибори» з Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської областей, Києва і Севастополя. «Однак змушений констатувати, що тенденція до штучного уповільнення введення електронних даних з Криму і Луганської області зберігається», — зазначив він.

На думку М. Охендовського, у цих областях члени окружних виборчих комісій (ОВК) від одного з кандидатів на посаду Президета України «штучно гальмують» процес введення даних у систему «Вибори», змушуючи проводити повторний перерахунок голосів на окремих дільницях. «Такі дії членів ОВК є абсолютно безпідставними та протизаконними, але я думаю, що, зрештою, здоровий глузд має перемогти і члени ОВК, які зараз причетні до штучного гальмування введення даних до системи «Вибори» все ж таки згадають, що вони в першу чергу є організаторами виборів. А не зброєю в руках того чи іншого кандидата в президенти України», — сказав член ЦВК.

Також він наголосив, що подібна затримка підсумків голосуваня ОВК не дає жодних підстав для оскарження виборів, оскільки закон дає їм п’ять днів для підрахунку результатів виборів.

А. Береза

 

Читайте также по теме