ГолосUA
11:15 08/10/2010

Крим найбільше відстає у підготовці до опалювального сезону

Автономна республіка Крим лідирує по відставанню у підготовці до опалювального сезону.

Про це повідомив міністр житлово-комунального господарства Юрій Хіврич на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Станом на 8:00 8 жовтня введено в роботу 80% від загальної кількості котелень в Україні, підключено до опалення 56% житлових будинків, 87% дошкільних закладів, 85% учбових закладів та 88% лікарень”, — розповів міністр.

За його словами, найбільше у підготовці до зимового сезону відстає АР Крим, а найкраще готовий Київ. “Зокрема, у Севастополі підключені до тепла лише 1,4% дошкільних закладів, у Кіровоградській обл. — 43%, у Черкаській — 64%, а у Чернівецькій — лише 6%. У місті Києві, за нашою інформацією, не підключено до тепла лише 7 дитячих садочків”, — зазначив урядовець.

АР Крим, за даними міністерства, відстає і по підготовці навчальні закладів до зимового періоду. “Загалом по Криму до тепла підключено тільки 62% навчальних закладів, з яких жодного — у Севастополі. У Чернівецькій обл. Підключено лише 5%, в Черкаській — 54%, Кіровоградській — 21%, в Івано-Франківській — 69%. У Києві не запущено тільки 17 шкіл”, — відзначив міністр.

Подібна ситуація, за його словами, і з забезпеченням теплом лікарень. “Лише 39% лікарень підключено до тепла в Криму, з яких у Севастополі — лише 7,4%. У Кіровоградській області — 62%, в Херсонській — 75%, Чернівецькій — 66%, а у Києві не підключено лише 52 лікарні”, — розповів Ю. Хіврич.

При цьому він наголосив на тому, що сьогодні проведе розмову із усіма аутсайдерами підготовки під час селекторної наради.

А. Береза />  

Читайте также по теме