ГолосUA
13:49 06/08/2010

Крим підпише угоду з Балі

Автономна Республіка Крим і провінція Індонезії Балі підпишуть угоду про міжрегіональну співпрацю. Таке рішення було прийнято на зустрічі голови Ради міністрів Криму Василя Джарти з послом Індонезії в Україні Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, — передала прес-служба уряду.

«Ми готові підписати угоду про співпрацю в туризмі, освіті, сільському господарстві», — заявив глава уряду Криму.

Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, зі свого боку, заявила, що Індонезія вітає міжрегіональну співпрацю Криму і Балі. /> «Ми готові укласти цю угоду. У нас є академія туризму і готельного бізнесу — кримські фахівці могли б проходити там стажування, можна налагодити обмін викладачами», — сказала посол Індонезії.

Вона повідомила також, що бізнесмени Індонезії зацікавлені в участі у виставці «Крим. Курорти. Туризм», яка щорічно проводиться в Ялті і запросила кримських бізнесменів на подібну виставку, яка відбудеться в жовтні поточного року в Індонезії.
«Ми віримо, що нова команда буде успішно керувати автономією, а спеціальний економічний режим допоможе розвивати Крим», — сказала посол наприкінці зустрічі.

Василь Джарти зазначив, що Крим зацікавлений також у співпраці з Індонезією в промисловій сфері та обміні досвідом у нафтогазовій галузі.
«У вас є хороший досвід у суднобудуванні, у видобутку газу. Ми могли б співпрацювати в цих напрямках», — сказав голова виконавчої влади Криму.

Довідка: Провінція Індонезії Балі, до складу якої входить острів Балі та прилеглі малі острови архіпелагу Зондський, є одним з найбільш відомих курортів світу.

 

Читайте также по теме