ГолосUA
08:44 28/03/2010

Кримська ДАІ пропонує позбавляти перевізників ліцензії за нелегальні перевезення

Управління Державтоінспекції Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим пропонує позбавляти перевізників ліцензії за нелегальні перевезення.  

Про це заявив начальник автотехнічної інспекції кримської ДАІ Анатолій Борисенко, коментуючи інформацію управління транспорту і зв’язку Сімферопольської міськради. />  

Так, кажучи про нелегальні пасажироперевезення, А. Борисенко повідомив, що як таких нелегальних перевізників не існує. «Як таких нелегалів немає — у всіх є дозвільні документи, ліцензії на здійснення перевезень пасажирів. Але є маленьке «але» — ті, хто виграли тендери і здійснюють перевезення пасажирів, припустимо, мають дозвільні документи на 10 автобусів, але часто ми бачимо, що вони наймають автобуси, роблять ксерокопії паспортів та пускають автобуси на маршрути», — пояснив начальник автотехнічної інспекції. При цьому він зазначив, що в ході рейдів співробітники ДАІ неодноразово виявляли подібні факти, а матеріали направляли до прокуратури Сімферополя і Криму.

У зв’язку з цим А. Борисенко висловив недовіру до інформації керівництва транспорту і зв’язку Сімферопольської міської ради щодо того, що кількість маршрутних таксі в Сімферополі скоротилося на 500 одиниць. «Тому, якщо тут прозвучало, що ми десь на 500 автобусів зменшили, то можу сказати, що це неправда. Як вони ходили, так вони і ходять», — сказав він.

Крім того, він сумнівається в правдивості інформації управління транспорту і зв’язку Сімферопольської міськради про те, що за нелегальні перевезення з перевізниками розривають договори. «Я не бачу такого, щоб десь хтось розірвав договір з такими перевізниками. Якщо ми будемо вживати жорстких заходів — позбавимо одного-двох перевізників ліцензії, розірвемо договори, повірте мені, що наступні задумаються», — сказав він.
 

Крім того, заступник начальника управління Головної державної інспекції автомобільного транспорту в АРК Тофік Сулейманов зазначив, що в літній період ситуація ускладнюється тим, що в Крим прибувають «помічники» — перевізники з інших регіонів, які під виглядом нерегулярних перевезень, фактично, здійснюють регулярні перевезення і, таким чином, «створюють конкуренцію нашим перевізникам, створюють нездорові умови». «На жаль, більшість з них на самоконтролі», — поскаржився він.

За матеріалами: Новости Крыма

 

Читайте также по теме