ГолосUA
16:35 18/03/2010

Кримські татари занепокоєні концентрацією влади Криму в руках Партії регіонів

Кримські татари занепокоєні концентрацією влади АР Крим у руках одної політичної сили, а саме Партії регіонів.

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС і голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов у ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

“У нас викликає певне занепокоєння те, що навіть до виборів влада була сконцентрована у руках Партії регіонів. І лише деякі посади, голови адміністрацій, представник президента, ще деякі силові структури призначалися з Києва, з числа інших політичних сил. Тепер відбувається повна концентрація влади у руках однієї політичної сили, тобто Партії регіонів, та доволі шовіністично налаштованих їх союзників — “Російського об’єднання”, “Російського блоку” й інших. Думаю, що це нічого гарного не передбачає”, — сказав він.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу підкреслив, що не бачить якихось серйозних причин для зміни керівництва Автономії.

“Оскільки Партія регіонів вийшла переможцем на цих виборах, вони й вирішують, у них більшість. За якими міркуваннями вони це зробили, далі буде зрозуміло. Наша позиція полягала у тому, що ми не підтримали відставку Анатолія Гриценка. А на виборах нового керівництва, можливо, вже діватися нікуди було — хтось проголосував, хтось ні”, — наголосив Джемільов.

Крім того, він зазначив, що нинішній міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, ще працюючи керівником виборчого штабу Віктора Януковича, заявив, що “що він, коли стане прем’єр-міністром, оскільки розглядалася і його кандидатура, повністю очистить структури влади Автономної республіки Крим від кримських татар”.

“Такий підхід прямо направлений на порушення й без того хиткої стабільності. Я не бачу розвитку ситуації у Криму у напрямку укріплення стабільності і вирішення проблем. Дай боже, щоб мої прогнози виявилися неправильними, щоб все йшло нормально. Однак для оптимізму я поки підстав не бачу”, — сказав Мустафа Джемільов.

Нагадаємо, 17 березня головою парламенту Криму обрали виконувача обов’язків лідера кримської організації Партії регіонів Володимира Константинова. Головою Ради мiнiстрiв автономiї став Василь Джарти, депутат Верховної Ради України, член фракцiї Партiї регiонiв. Парламент Криму також прийняв відставку спікера – представника Партії регіонів Анатолія Гриценка, який написав заяву про звільнення.

Раніше Мустафа Джемільов заявляв, що 15 березня у нього відбулася зустріч зі спікером парламенту Криму Володимиром Константиновим і прем’єр-міністром Криму Василем Джарти. За словами лідера кримських татар, йому пропонували увійти до коаліції і проголосувати за відставку Анатолія Гриценка з посади спікера парламенту Криму.

І. Носальська

 

Читайте также по теме