ГолосUA
15:51 27/12/2009

«Кримтеплокомуненерго» заощадило на енергоносіях 4 мільйона гривень

За даними Міністерства житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим, в поточному році за рахунок впровадження сучасного устаткування орендному підприємству «Кримтеплокомуненерго» вдалося заощадити на енергоносіях 4 млн грн.

Про це повідомив міністр ЖКХ Криму Володимир Баженов на засіданні суспільної колегії при Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим у Сімферополі.

Так, за його даними у серпні-листопаді завдяки участі в екологічній програмі «Кіотський протокол» на підприємстві були встановлені сучасні грілки, частотні регулювальники, нові казани та інше устаткування, яке дозволило йому скоротити витрати на енергоносії.

Як повідомлялося, у 2005 році «Кримтеплокомуненерго» уклало договір з інвестором на 4 роки, згідно яким воно повинне за рахунок модернізації устаткування скоротити викиди парникових газів в атмосферу не менше, ніж на 300 тис. тонн в рік. Квоту на цей об’єм викидів підприємство зобов’язане передавати інвесторові, який у свою чергу, зобов’язався відшкодовувати тепловиробничому підприємству 50% коштів, витрачених на модернізацію.

Довідка: Кіотський протокол — міжнародна угода про обмеження викидів в у парникових газів. Головна мета угоди: стабілізувати рівень концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

Протокол зобов’язує розвинуті країни та країни з перехідною економікою скоротити або стабілізувати викиди парникових газів у 2008-2012 роках до рівня 1990 року.

За матеріалами: «Новости Крыма»

 

Читайте также по теме