ГолосUA
12:44 08/03/2009

Криза не вплинула на рівень алкоголізму в країні

Ріст алкоголізму не залежить від політичної чи економічної кризи.

Про це ГолосUA повідомив виконавчий секретар асоціації психіатрів України Семен Глузман.

За його словами прямого зв’язку між політичною і економічною кризою та збільшенням алкоголізму не має і не буде. Як зазначає експерт, людина починає вживати алкоголь чи навіть наркотичні речовини не через те, хто в країні поганий Президент: «Це скоріше пов’язано з умовами проживання у конкретній місцевості, оточення та інше. Так, для прикладу, людина яка може ходити до клубів «по інтересах», у тому числі і спортивних секцій навряд може стати наркоманом», — наголосив Глузман.

Якщо у минулі роки і спостерігалось економічне зростання, це не впливало на зменшення алкоголізму у країні.

Відповідно до епідомологічного дослідження щодо психічного стану українців, що проводилось декілька років назад спільно з американськими фахівцями, були надані результати, що найбільш благополучні у сенсі роботи, зарплати та соціальних гарантій регіони — Донецька, Дніпропетрівська і Луганська області проявили себе у якості депресій і алкоголізму набагато більше, ніж, наприклад, Львівська область, де менший навіть відсоток вищої освіти.

«Це скоріше залежить від внутрішньої культури людей та виховання, а не від кризи у політиці та економіці», — наголосив Глузман.

 

Читайте также по теме