ГолосUA
07:43 20/05/2009

КРУ підтвердила факти корупції у Міністерстві оборони

У Міністерстві оборони України процвітає корупція. Про це сьогодні під час засідання уряду заявила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, передав кореспондент ГолосUA.

Такий висновок Ю. Тимошенко, за її словами, зробила на підставі результатів перевірки відомства Контрольно-ревізійним управлінням. Зокрема, грубі порушення були знайденні у постачанні продуктів харчування і паливно-мастильних матеріалів для армії. У зв’язку з цим уряд має намір звернутися до Генеральної прокуратури України.

«Якщо частина продуктів харчування, незважаючи на їхню низьку якість, постачається комерційними структурами у два рази дорожче — частина на 40% дорожче, частина на 20% дорожче — у мене виникає питання не тільки відносно корупції, а ще й відносно моралі. Тусовка йде велика за те, хто буде постачати продукти харчування і хто буде адаптовувати ці надлишки грошей у свої кишені», — сказала прем’єр-міністр.

За словами Ю. Тимошенко, Міністерство оборони робило оптові закупівлі продуктів харчування: ковбаси найнижчої якості по ціні 68,4 грн/кг, — у той час, коли ковбаса кращої якості в інших постачальників у роздрібній торгівлі коштує 36 грн\кг.

«Й таких прикладів дуже багато не тільки у постачанні продуктів харчування, а й у постачанні паливно-мастильних матеріалів для армії та інших постачань», — зазначила вона.

«Перевірка контрольно-ревізійним управлінням — це, звичайно, не остання інстанція. Всі матеріали будуть передані до Генеральної прокуратури й у відповідний профільний комітет Верховної Ради», — додала керівник уряду.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме