КС мав би закликати нардепів, які змінювали Конституцію у 2004 році, скласти повноваження – експерт

Конституційний суд України повинен був закликати нардепів, які змінювали Конституцію у 2004 році, скласти з себе повноваження.

Про це заявила експерт з питань конституційного права Центру політично-правових реформ Юлія Кириченко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Виникає питання, чи не повинен був Конституційний суд принаймні закликати народних депутатів, які порушили свою присягу, відповідно до статті скласти повноваження за особистою заявою. Мені незрозуміло, що вони змінюють у неконституційний спосіб Конституцію, а сьогодні вони для нас приводять у відповідність Конституцію – це нонсенс!», — наголосила вона.

За словами фахівця, Конституційний Суд не міг не звернути увагу на наявність інформації про поіменне голосування, про депутата, який ставив рішення на голосування, а також в кого була функція ведення засідання. На думку експерта, не потрібно навіть вдаватися до слідчих дій, щоб побачити винних у зміні Конституції 2004 року, тому КС мав би хоча б зробити заяву, щодо неправомірності дій певних депутатів і закликати їх скласти повноваження.

 

Читайте также по теме