КС навряд чи скасує зміни до Конституції щодо термінів парламентських і президентських виборів — Мірошниченко

Відміна Конституційним судом змін до Конституції щодо проведення наступних парламентських виборів в жовтні 2012 року, а глави держави в березні 2012, у разі надходження відповідного звернення до суду в зв'язку з порушення процедури голосування є малоймовірною.

Таку думку висловив депутат Верховної Ради України від фракції Партії Регіонів, представник Президента України в парламенті Юрій Мірошниченко в ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

«Голосування картками як процедура затверджено в регламенті Верховної Ради, і натискання цієї кнопки (для голосування — ред.) сусідом стає підставою для конституційного звернення, але ймовірність того, що це може бути підставою для скасування прийнятих змін в цих правових реаліях, практично дорівнює нулю», — сказав Ю. Мірошниченко.

Парламентарій підкреслив, що порушення процедури голосування за відмічені зміни не може стати основою для їх відміни Конституційним судом, оскільки таке судове рішення може створити прецедент, на основі якого можна буде ставити питання про скасування багатьох інших законів. Політик пояснив можливість виникнення такої ситуації порушенням норм Конституції про персональне голосування при прийняті законів.

Як повідомлялося, 1 лютого Верховна Рада України внесла зміни до Конституції, закріпивши окремою нормою проведення наступних виборів парламенту в останню неділю жовтня 2012 року, а Президента — в останню неділю березня 2015 року.

Читайте также по теме