ГолосUA
14:12 29/09/2010

КС не повинен був розпочинати процес щодо політреформи 2004 року — Крючков

Конституційний суд повинен був відмовити у провадженні щодо подання про неконституційність політичної реформи 2004 року.

Таку думку висловив народний депутат попередніх скликань Георгій Крючков в ефірі програми «РозворотUA», що є спільним проектом ГолосUA та радіо «Ера».

«Важко сказати, яке рішення ухвалить Конституційний суд. На мій погляд, як юриста, як політика, Конституційний суд повинен був відмовити у провадженні з цього подання. Справа в тому, що Конституційний суд уже висловлювався в подібній ситуації, і тому він мав би просто послатися на своє попереднє рішення і на цьому припинити процес», — наголосив він.

Екс-нардеп зазначив, що наразі необхідно вносити зміни до Основного закону тільки таким чином, як це вказано у ньому самому. «Зараз можна вести розмову тільки про внесення змін до Конституції у порядку, визначеному чинною Конституцією. Я категорично прости усіх цих розмов про Конституційну асамблею, про те, що треба посадити людей, які не мають відношення до політики сьогодні, і хай вони творять Конституцію!» — підсумував Г. Крючков.

 

Читайте также по теме