Анна Штепура
17:54 11/11/2010

КС оголосить ту дату парламентських виборів, яку схвалить Президент — політолог

 

size="4">Конституційний суд України, який зараз розглядає законність проведення виборів до Верховної Ради у 2012 році, ухвалить таке рішення, яке буде схвалене Президентом Віктором Януковичем.

 

size="4">Таку думку висловив політолог Тарас Березовець у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

size="4">Конституційний суд є додатком до Адміністрації Президента і ухвалить лише те рішення, яке буде схвалене Януковичем. Наскільки мені відомо, Янукович наполягає на проведенні виборів негайно — в березні 2011 року, при чому за мажоритарною системою, навіть не за змішаною”, — зауважив він.

 

size="4">Політолог додав, що таке рішення глави держави поки що має великий опір з боку депутатів від Партії регіонів, “багато з яких просто не хочуть вдруге витрачатися за те, щоб отримати депутатський мандат”. “Крім того, велика частина з них можуть не потрапити до парламенту”, — наголосив Т. Березовець.

 

size="4">На його думку, Конституційний суд також може прийняти двозначне рішення і залишить остаточну дату на розгляд парламенту. “Тобто він (КСУ — ред.) скаже, що вибори можна провести як в березні 2011 року, так і в 2012 році, але мають бути відповідно проголосовані зміни до Конституції, якщо відкладати на 2012 рік”, — пояснив політолог.

 

size="4">Нагадаємо, що сьогодні одне з поінформованих джерел у Конституційному суді заявило ЗМІ, що 18-19 листопада КСУ оголосить своє рішення про дату наступних парламентських виборів, і що схиляється суд до 2012 року.

 

Читайте также по теме