ГолосUA
15:04 12/07/2010

КС відтепер працюватиме на Януковича – політолог

Новообраний голова Конституційного суду України Анатолій Головін є людиною Віктора Януковича.

Про це запевнив політолог Віктор Небоженко в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.  

«Він буде підпорядковуватись Президенту України, і не тому що вони знайомі, а тому що Конституційний суд після свого рішення про коаліцію зробив свою політичну ставку на користь нової влади і тому, навіть, якщо вони призначать якогось районного суддю, який ні в чому не підозрюється, то у будь-якому випадку КС буде працювати на Адміністрацію Президента, на Януковича»,- наголосив політолог.

За його словами, Конституційний суд втратив свій престиж та незаангажованість ще при Президенті Ющенку, який робив все можливе для того, щоб Конституційний суд приймав рішення на його користь.

Із приходом нової команди до влади, ситуація, як констатував політолог, не зміниться. «Партія регіонів робить те, що робив і Ющенко – вони ставлять свою людину, але я не думаю, що це якось змінить роботу Конституційного суду, яка деградувала після горезвісного рішення про можливість коаліції із будь-яких депутатів».

Разом із тим він зазначив, що авторитетний Конституційний суд був би набагато сильнішою зброєю для довголіття політичної влади підпорядкування всіх судів.

Також експерт прокоментував три роки головування в КС Андрія Стрижака. «Стрижак, можливо, і непоганий суддя, непогана людина, але він не пройшов всі стадії росту до рангу Конституційного судді й більше спирався на політиків ніж на суддів», — сказав він.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме