ГолосUA
10:43 12/03/2010

КС визнає новостворену коаліцію нелегітимною — політолог

Новостворена коаліція фракцій у Верховній Раді була створена всупереч нормам Конституції.

Про це заявив політолог, директор GMT group Анатолій Луценко під час прес-конференції в «Главред-Медіа», повідомила його прес-служба.

"Сьогоднішня «коаліція тушок» — це абсолютно прогнозоване тимчасове явище. Конституційний Суд не може прийняти інакше рішення, окрім визнання її нелегітимною", — сказав Луценко. />  

«Створюючи коаліцію, Партія регіонів мала на меті продемонструвати лише одне, що у їх стані ще є «порох у порохівницях». Це прямий посил як політичній еліті, так і суспільству в цілому: «регіонали» знають як впливати на політичний процес, знають як максимально затягнути розгляд справи в Конституційному Суді і зможуть використати цей час для призначення губернаторів та перерозподілу посад у виконавчій владі», – зазначив Анатолій Луценко.

Також політолог спрогнозував, що «регіоналам» буде технологічно вигідно відпрацювати модель, при якій через посади буде вирішено питання створення критичної більшості у НУНС для входження цієї фракції у коаліцію.

 «Коаліція «каліфів на годину» легітимізує новий уряд. Також не виключена можливість переформатування коаліції, оскільки в неї ввійде фракція, яка забезпечить її більшість», – наголосив директор GMT group.

 

Читайте также по теме