ГолосUA
13:54 06/04/2010

КСУ просто чекає моменту для того, щоб оприлюднити своє рішення — політолог

Конституційний суд України вже визначився із рішенням за поданням Партії регіонів, проте лише чекає вдалого моменту для того, щоб оприлюднити його.

Таку думку висловив Михайло Погребінський, директор Центру політичних досліджень та конфліктології в інтерв’ю журналісту ГолосUA.

“Є така версія, що для Президента вигідно отримати рішення КСУ до того, як він поїде до Сполучених Штатів Америки. До США він їде на наступному тижні, тому рішення можна очікувати з дня на день. Я думаю, що обгрунтування рішення вже давно надруковане, всі судді свою позицію виробили. А зараз просто обирається момент, коли це оприлюднити”, — зазначив політолог.

М. Погребінський переконаний, що рішення КСУ буде таким, що визнає правомірність існування коаліції.

Нагадаємо, 9 березня Верховна Рада визначила у своєму Регламенті, що коаліція – це об’єднання депутатських фракцій та окремих депутатів. Того ж дня 68 депутатів від Партії регіонів подали до Конституційного Суду подання, в якому попросили дати офіційне тлумачення порядку формування парламентської коаліції і статусу позафракційних депутатів. Крім того, зі схожими поданнями до КСУ звернулися і бютівці.

О. Проценко

 

Читайте также по теме