ГолосUA
16:35 16/02/2009

Куйбіда пообіцяв дешеві кредити на житло

Кабінет Міністрів планує в рамках боротьби з світовою фінансовою кризою створити систему іпотечного житлового кредитування.

Про це, як передав кореспондент ГолосUA, заявив міністр будівництва та регіонального розвитку Василь Куйбіда.

Він зазначив, що це передбачено затвердженим 11 лютого Урядом закону України “Про забезпечення громадян України доступним житлом”. />  

За словами міністра, фінансовий кредит буде надаватись громадянину на будівництво або придбання доступного житла уповноваженим банком, рефінансування якого здійснює Державна іпотечна установа або Національний банк України.

“Зазначене дозволить надавати громадянам іпотечні кредити за вартістю, що буде порівняно нижчою за комерційні іпотечні житлові кредити, які надаються на загальних умовах” — пояснив урядовець.

Василь Куйбіда також зауважив, що з метою запобігання зловживання доступним житлом Кабмін створить єдиний державний список.

Від називання конкретних цифр обсягу кредитування урядовець наразі утримався.
 

Крім того, міністр повідомив, що сьогодні чи завтра до парламенту надійде законопроект "Про забезпечення громадян України доступним житлом".

За його словами, доступне житло буде розраховуватись по 21 кв. м на одну людину плюс 10 кв. м на родину. Вартість такого житла буде визначатись міністерством. На сьогодні в регіонах цей показник складає біля 5 тис. грн. за 1 кв. м.

 

Читайте также по теме