ГолосUA
06:35 08/02/2010

Квартплату за ожеледицю знизили не всім киянам

Квитанції на оплату житлово-комунальних послуг у січні надійшли киянам за попередніми тарифами.

Обіцянки влади міста знизити квартплату в зв’язку з неякісним прибиранням снігу на подвір’ях будинків залишилися лише заявами. На відмінну від обіцянки першого заступника мера столиці Анатолія Голубченка знизити плату за комунальні послуги на 50-60 грн., у середньому по районах міста вона знизилася на 2-6 грн.

Натомість у «Київському розрахунковому центрі», що займається платіжками, зазначили, що вони не так зрозуміли ситуацію. «Перерахунок у січні був зроблений тільки тим мешканцям будинків, які надали відповідну документацію, що підтверджує, що в них прибирали неякісно: листи мешканців з підписами, фото подвір’я», — сказав голова підприємства Станіслав Каплуненко.  

При цьому міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявив, що посадовці обдурили киян. «Спочатку голосно заявили про перерахунок всіх будинків, а потім виявилося, що «пожаліють» тільки тих, хто письмово скаржився. Почекайте: незабаром скажуть, що вивезення снігу не входить у прибирання прибудинкової території, а тому в лютому треба буде компенсувати знижку», — сказав О. Кучеренко.

Нагадаємо, міський голова Києва Леонід Черновецький заявляв, що кияни не платитимуть за неякісне прибирання снігу в січні.

За матеріалами: "Сегодня"

 

Читайте также по теме