КВУ допоможе прикарпатцям захищати свої права у суді

Івано-Франківська область стала однією з пілотних в Україні, де Комітетом виборців реалізовується проект по захисту громадян з обмеженим доступом до правосуддя.

Про це на прес-конференції повідомив голова правління обласного Комітету виборців України Ю. Лисюк, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в області відновлюється робота громадської приймальні, яка працювала в 2002 та 2004 роках. Одним з елементів її роботи буде допомога людям в суперечках з нарахуванням пенсій, з захистом прав на належну плату за комунальні послуги та допомога в оформленні різного роду документів.

«Навіть юристу дуже важко розібратися куди писати позовні заяви і як захищати свої інтереси в суперечках з державою. Ми маємо яскравий приклад місцевих виборів 2010 року, коли широко застосовувалася практика звернень до адміністративних судів і власне вони вирішували ті чи інші спори. Але ми, крім позитивних результатів такої діяльності бачимо і багато незрозумілих випадків, коли виборці намагалися оспорювати своє включення чи не включення у списки виборців», – каже Ю. Лисюк. Саме тому юристи КВУ також допомагатимуть виборцям відстоювати свої права в адміністративних судах.

Для того, щоб збільшити аудиторію і полегшити можливість звернень до юристів, крім громадської приймальні, розроблений та працює інтернет-сайт «Захисти своє право!». Тут громадяни зможуть в режимі он-лайн отримувати юридичні консультації як за поточними справами по адміністративному судочинству, так і по виборчим та освітнім зокрема.

Читайте также по теме