ГолосUA
13:09 18/01/2010

КВУ попросив Писаренка не брати участь у оголошенні результатів виборів

Комітет виборців України закликав Анатолія Писаренка відмовитися від участі у засіданні Центвиборчкому, присвяченому оголошенню результатів виборів.

Про це повідомив голова Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції у столиці, передав кореспондент ГолосUA.

«До засідання, на якому будуть визначати результати виборів, треба у судовому порядку чітко визначити його (А. Писаренка — ред.) легітимність. До пана А. Писаренка ми можемо апелювати лише з моральної точки зору, щоб він відмовився від участі у засіданні, на якому визначать результати виборів — це може бути та міна, яка поставить виборчий процес в Україні з ніг на голову», — наголосив О. Черненко.

За його словами, вчора Центвиборчком не приймав кардинально важливих рішень, які через участь А. Писаренка могли бути визнані нелегітимними. «Однак, якщо на підставі участі А. Писаренка на засіданні ЦВК буде визнано нелегітимним оголошення результатів />  виборів, це зможе їх зірвати», — наголосив О. Черненко.

Нагадаємо, 17 січня Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка.
Раніше нардеп від Партії регіонів Владислав Лук’янов звернувся до суду щодо легітимності Центрвиборчкому. Він звертав увагу на досягнення А. Писаренком граничного віку перебування на держслужбі — 2 березня 2009 року йому виповнилося 65 років, що, відповідно до закону про ЦВК, є підставою для дострокового припинення повноважень.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме