ГолосUA
15:32 08/02/2010

КВУ у Києві порушень під час виборів не зафіксовував

У Києві Комітет виборців України значних порушень під час перебігу другого туру президентських виборів не зафіксував.

Про це повідомив заступник голови правління Комітету виборців України Віталій Тесленко сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, у Києві вибори завжди проходять краще, ніж в інших містах, тому що в столиці більше преси та спостерігачів. Єдине, що зафіксував КВУ під час другого туру – це спроби виносу бюлетенів. Так, зокрема, в Оболонському районі міста Києва було зафіксовано два випадки, коли виборці намагалися винести бюлетень за межі дільниці. “У першому випадку чоловік пояснив це тим, що потребував часу на роздуми і не знав, що не можна виходити. Під час іншого випадку жінка, яка намагалася вийти з бюлетенем за межі дільниці, сказала, що когось шукала, але не знайшла. Тому її змусили повернутися на дільницю і проголосувати”, — сказав він.

Комітет виборців України не зафіксував також і значного підвезення виборців до дільниць.

«Ми бачили, що були автомобілі, які підвозили, але, зокрема, фіксували, що це були дійсно люди досить похилого віку, яким допомагали вийти з машини і пройти на дільницю. Тобто, там не було випадків, коли приїжджають якісь молодики і заходять голосувати. Підвіз був, певною мірою теж організований, але дійсно це були люди похилого віку, які не могли пересуватися», — зауважив В.Тесленко.

М.Олексевич

 

Читайте также по теме