ГолосUA
12:26 24/07/2009

КВУ: в липні-серпні українці мають отримати листи від реєстру виборців

Кожному українцю в період з липня по серпень цього року за адресою прописки мають надійти від реєстру виборців листівки-запрошення з уточнюючою інформацією про виборців для уникнення помилок.

Про це сьогодні повідомив голова правління Комітету виборців Олександр Черненко, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, це буде первинне уточнення бази виборців України, і якщо виборець знайде помилку у надісланій йому інформації — він має подзвонити за вказаним телефонним номером до початку вересня і виправити помилку. Якість реєстру виборців, за словами О.Черненка, залежатиме від активності виборців по його уточненню.

Зі свого боку КВУ та інші громадські організації планують провести просвітницькі кампанії, в яких будуть закликати виборців перевіряти інформацію про себе. „Але, звичайно, поки що підстав для оптимізму не має. Реєстр формувався на основі даних 2007 року, а там ті дані, як ви пам’ятаєте, були доволі неточні. Є небезпека, що ці помилки можуть перекочувати в базу даних реєстру 2009 року”, – сказав фахівець.

На разі, обчислювальною технікою в реєстрі виборців вже знайдено 600 тисяч двійників, проте, за інформацією О.Черненка, помилки у прізвищах та назвах вулиць виборцям доведеться виправляти власноруч.

КВУ прогнозує, за оптимістичними даними, неточності реєстру у 5%, але, на думку О.Черненка, неточностей може бути набагато більше. „На минулих виборах по деяких округах і дільницях неточності сягали 20-25%, тобто в середньому по Україні помилок може бути близько 7%”, – сказав він.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме