ГолосUA
07:02 22/05/2010

КВУ вимагає проведення місцевих виборів в жовтні цього року

Місцеві вибори повинні відбутися в цьому році.

Про це голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив в ефірі «5 каналу».

За його словами, згідно з Конституцією, вибори до місцевих рад та міських, сільських та селищних голів мали б відбутися 30 травня 2010 року.

«Вже весною цього року закінчився термін повноважень міських голів і за деякими юридичними оцінками і рад, тому питання дискусії про нову дату це питання того, як довго ще буде порушуватись Конституція – півроку чи рік», — зазначив він.

При цьому О. Черненко назвав «небезпечним прецедентом» те, що дата виборів тепер визначається не в Конституційному суді чи у Верховній Раді, а на «політраді однієї з партій».

«Вигідні вибори – проводять, невигідні – не проводять, тому наша позиція така – кожен зайвий день неконституційного перебування міських голів при владі це є зло, тому вибори треба проводити якомога швидше. В цьому плані жовтень кращий, ніж березень наступного року, але це не повинно вирішуватись на політраді однієї з політичних сил», — підсумував експерт.

Нагадаємо, що згідно з Конституцією місцеві вибори мали б відбутися 30 травня 2010 року, натомість вони були безстроково скасовані парламентом. Наразі політичні сили ведуть мову про призначення виборів на 30 жовтня цього року, або ж на березень наступного.

А. Береза

 

Читайте также по теме