КВУ вважає, що місцеві вибори не наблизили Україну до демократичних стандартів

 

Місцеві вибори в Україні 31 жовтня 2010 року не наблизили нашу країну до демократичних стандартів.

Таку думку висловив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Якщо говорити про перебіг виборчої кампанії, про вибори в цілому, то, безперечно, ці вибори не стали кроком вперед до демократичних виборів в Україні. Вибори були багато в чому проблемними, але вони відбулися і чим ближче було до дня голосування, тим менше проблем ми бачили, як це парадоксально не звучить», — зазначив голова правління КВУ.

О. Черненко зазначив, що хоча сам день голосування і пройшов без суттєвих порушень, котрі могли мати вплив на результати виборів в цілому, все ж поодинокі їх випадки зустрічалися. «На окремих дільницях, містах чи округах, ми дійсно бачили і грубі порушення. Але слід пам'ятати, що в Україні пройшло більше 20 тисяч виборів і переважна більшість з них пройшла у спокійній обстановці», — сказав він.

За словами О. Черненка, найбільш системними проблемами під час місцевих виборів 31 жовтня 2010 року стали черги на дільницях, зумовлені недосконалим виборчим законодавством, маніпуляції з виборчими бюлетенями, які друкувалися «без належного ступеня захисту» та інше.

Читайте также по теме