ГолосUA
06:44 28/11/2008

Латвія обіцяє не брати міжнародні кредити

Латвія обіцяє не брати міжнародні кредити.

Про це повідомило видання The Financial Times, вказуючи, що Рига очікує серйозного спаду економіки наступного року, але налаштована не звертатися по допомогу до Міжнародного валютного фонду, як це зробила Угорщина, Литва та Україна.

Андріус Кубіліус, який наступного тижня має бути затверджений у якості лідера нової консервативно-ліберальної коаліції, підтвердив таку позицію Латвії.

"Економічна ситуація у країнах Балтики зараз надзвичайно складна"- зазначив Андріус Кубіліус групі репортерів із Брюселю однак зауважив, що звернення по допомогу до МВФ справлятиме негативне враження про можливості подолання фінансової кризи власними силами.

До того ж він наголосив, що всі кредити МВФ надаються за строгих умов, які можуть, зокрема, обмежити надходження інвестицій у країну.

А.Кубіліус нагадав, що пропозиція Європейської Комісії, яка розглядала можливості подолання рецесії економік 27 держав ЄС за допомогою скоординованого плану із бюджетом у 200 млрд євро, включає в себе положення із збільшення дефіциту державного бюджету та зростання попиту на продукцію.

Такі умови, на думку А.Кубіліуса, не є прийнятними для Латвії.

У статті зазначається, що більшість пост-комуністичних держав, що приєдналися до ЄС, яких загалом 10, у найближчому майбутньому так чи інакше потребуватимуть фінансової допомоги.

 

Читайте также по теме