ГолосUA
17:59 24/11/2008

Лавринович допускає створення тимчасової більшості без створення коаліції

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович допускає створення у Верховній Раді тимчасової більшості без створення коаліції.

Про це він заявив сьогодні під час зустріч із Надзвичайним та Повноважним послом США в Україні Вільямом Тейлором, повідомили у прес-службі парламенту.

За словами Олександра Лавриновича, «нинішній тиждень буде вирішальним у пошуках спільних рішень між політичними силами українського парламенту.

«У Верховній Раді може бути створена тимчасова більшість без створення коаліції. Уряд без коаліції не є ефективним на тривалий час, але з урахуванням нинішньої ситуації в Україні, такий варіант також можливий», — зазначив перший віце-спікер.

При цьому він наголосив на тому, що «бюджет наступного року — це головний антикризовий документ, який необхідно ухвалювати найближчим часом».

Окрім цього у ході зустрічі Сторони обговорили спільну політичну та економічну ситуацію в Україні та США, обмінялися думками щодо шляхів мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку обох країн.

Олександр Лавринович також висловив сподівання, що Україна не буде наодинці у подоланні впливу світової кризи і очікує на міжнародну підтримку.

Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосив, що у зовнішній політиці Україна вибудовуватиме свої міждержавні стосунки на основі взаємної вигоди та відкритості, як із близькими сусідами, так і з ЄС та США.

 

Читайте также по теме