ГолосUA
13:20 29/05/2010

Лавринович: Місцеві вибори повинні пройти в 2010 році

Вибори місцевих органів влади повинні відбутися цього року.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в ефірі ТРК «Україна».

Він нагадав, що депутати місцевих рад та сільські і селищні голови обиралися в 2006 році на чотири роки. «2006 плюс чотири — це 2010, тут арифметика сходиться», — зазначив Лавринович.

Міністр також додав, що згідно із законом проведення місцевих виборів повинне відбутися останньої неділі останнього місяця четвертого року повноважень. За його словами, різні міські ради обиралися і починали працювати в різний час. «Останній міський голова приступив до виконання своїх повноважень у кінці жовтня 2006 року», — сказав чиновник.

Він нагадав, що 2010 рік країна почала без державного бюджету, що було перешкодою для проведення виборів, які саме з нього фінансуються.

«Я розумію, що може бути питання політичної доцільності, але вона може використовуватися лише в рамках закону. Тому вибори в місцеві ради повинні відбутися цього року», — зазначив міністр юстиції.

Проте він нагадав, що цього року і влітку, і восени повинні ще також пройти позачергові вибори місцевих органів влади в деяких населених пунктах, які також фінансуються з бюджету. Тому, на його думку, після призначення дати чергових місцевих виборів позачергові місцеві вибори мають бути скасовані.

«Ті, які призначені на найближчі місяці, мають бути скасовані, тому що тут немає ні логіки, ні здорового глузду. Зараз призначати позачергові вибори, я думаю, це помилково», — додав Лавринович.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що місцеві вибори відбудуться цього року, тому що цього вимагає Конституція.

За матеріалами: Ліга.net />  

Читайте также по теме