ГолосUA
14:45 26/01/2009

Лавринович: скасування постанови про призначення Стельмаха головою НБУ не буде виконано

Скасування постанови від 16 грудня 2004 р. про призначення Володимира Стельмаха головою Нацбанку України не буде виконано.

Про це кореспонденту Голосу.UA заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович.

«Сьогоднішнє рішення є незаконним і абсурдним по своїй суті. Таким чином можна ухвалити рішення і щодо прем’єр-міністра, можна повернути попереднього і так дійти до найпершого. Так можна зробити по всіх посадових особах. Можна сказати, що немає ніяких правил, і всі діятимуть за нормами однієї особи, яка візьме на себе право верховного жреця. Постанову не буде виконано», — наголосив він.

За словами Олександра Лавриновича, Нацбанк може звернутись до суду.

«Якщо буде бажання НБУ, можна звернутися до суду. Ми так само можемо поскасовувати рішення про народження всіх політиків і сказати, що їх ніколи не було», — додав він.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила постанову №3651 «Про діяльність Національного банку України в період фінансової кризи та стан виконання рішень Верховної Ради України з цих питань». За відповідне рішення проголосували 227 депутатів з 245 зареєстрованих у залі. Прийнятою постановою, зокрема, визнається такою, що втратила чинність, постанова ВР від 16 грудня 2004 р. № 2244–IV «Про призначення Стельмаха В.С. на посаду голови Національного банку України».

 

Читайте также по теме