ГолосUA
18:22 09/12/2009

ЛАЗ виплачує зарплатні борги і нарощує виробництво

Працівники Львівського автобусного заводу отримали понад 80 відсотків заборгованої зарплати.

Генеральний директор ЛАЗу Ігор Малець зауважив, що через заборгованість на заводі не було навіть світла, довелося починати роботу в ручному режимі, тепер залишилися лише незначна заборгованість із зарплати та перед Пенсійним фондом.

Фінансовій стабільності також сприятимуть нещодавно виграні тендери. Йдеться про постачання автобусів до Македонії та Чорногорії. У випадку з Македонією завод став переможцем тендеру на виготовлення 80 одиниць автобусів на загальну суму у 12 мільйонів євро, каже Малець. Щодо Чорногорії, то це — замовлення на сто автобусів, вартість кожного до 200 тисяч євро, загалом це 20 мільйонів євро, повідомив заступник керівника Львівської ОДА Тарас Федак.

Відповідно до виробничих потужностей заводу, за словами гендиректора, на сьогодні ЛАЗ може впоратися із замовленням в сотню одиниць за чотири місяці. Він зауважив, що робота розпочнеться одразу після перерахунку передоплати, в середньому це 30 відсотків.

Паралельно підприємство бере активну участь і в аукціонах на українському ринку, але український замовник нерідко затримує розрахунок. Як не прикро, зазначив Малець, пальма негативної першості у цьому належить Львову.

Нині на заводі працює з півтисячі осіб, і 80% з них – це робітники.

За матеріалами: Німецька хвиля

 

Читайте также по теме