ГолосUA
18:31 18/03/2010

Лазарович вимагатиме 100 тисяч доларів від НТКУ

Співак Василь Лазарович, який ще недавно був представником України на пісенному конкурсі «Євробачення — 2010» в разі своєї поразки на другом відбірковому турі вимагатиме від організаторів компенсацію у 100 тисяч доларів.

Про це він заявив у коментарі Бі-Бі-Сі.

При цьому співак заявив, що його перемога вигідна усім сторонам – і йому, і організаторам.

В.Лазарович каже, що якщо на пісенний конкурс в Норвегію він таки не поїде, то вимагатиме у організаторів українського відбору матеріальну компенсацію у сумі 100 тисяч доларів.

«Якщо поїде хтось інший, то одна з моїх умов – покрити мої збитки. Я витратив гроші на відбори пісень і все інше. Так, як національний відбір відбувався за мій кошт, зарплати працівникам, прийоми гостей – близько 100 тис доларів витрачено. Це не враховуючи пісні, костюми, відеокліпи і все інше», — заявив претендент.

Інформацію про те, що домовленість про компенсацію, якщо В.Лазарович не пройде, досягнута підтвердив і Валід Арфуш, який призначений заступником голови Національної телекомпанії України. 

«Втім про точну суму поки що не йдеться», — заявив заступник голови НТКУ.

Нагадаємо, 29 грудня рада НТКУ ухвалило кандидатуру Василя Лазаровича для участі у пісенному конкурсі «Євробачення-2010». Таке рішення було прийняте всупереч традиції всенародного голосування. 

Після цього ряд артистів і телеголів, серед яких Таїсія Повалій, Костянтин Меладзе, Руслана Писанка, Єгор Бенкендорф, видавець Валід Арфуш та інші, написали листа Президенту Віктору Януковичу. Знаменитості попросили розібратися з «підкилимовим» кастингом і провести відкритий, оскільки «президент НТКУ Василь Ілащук відправив на «Євробачення» без конкурсу наближеного до нього Лазаровича». Співак у відповідь попросив Президента про підтримку.

Водночас, вже 13 березня заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман заявила, що цього року все ж буде проведений національний конкурсу з відбору представника від країни на "Євробачення-2010" шляхом всенародного голосування. 

Наразі, для участі у першому етапі відбору зареєструвалися 50 учасників, серед яких В.Лазарович, В.Козловський та Н.Волкова.

 

Читайте также по теме