ГолосUA
19:47 22/01/2010

Леся Гонгадзе й досі сумнівається, що знайдений череп та тіло належать її синові

Мати вбитого у вересні 2000 року журналіста «Української правди» Леся Гонгадзе до цих пір має сумніви щодо того, що так зване «таращанське тіло» і голова, знайдена півроку тому у селі Довгальовське (згідно свідченням Пукача), належать її синові Георгію.

Про це свідчить вимога мами провести 26 січня додаткову, приватну судово-медичну експертизу в Німеччині.

«Дійсно, Леся наполягає на проведенні ще одного ДНК-дослідження, щоб німецькі фахівці ідентифікували череп як належний Гіє або спростували цей висновок, вже підтверджений судмедекспертизою в Україні, — повідомив виданню близький до слідства високопоставлений співробітник Генпрокуратури.— Мама стверджує, що на голові сина не було слідів осколкового поранення. Але вона могла про це і не знати. На черепі ж, знайденому у села Довгальовське і ідентифікованому як голова Георгія, з лівого боку виявлені осколки. Проведена в Україні експертиза прийшла до висновку: це голова журналіста. Леся цьому не вірить, вимагаючи нових доказів».

За повідомленням «Німецької хвилі», ДНК-тест в Німеччині обійдеться в 800 євро.

«Про правові наслідки ще однієї, приватної експертизи судити не беруся, але вважаю, що ГПУ тільки імітує роботу у справі Гонгадзе, — заявила представник вдови журналіста Мирослави Валентина Теліченко. — Прокурори ворожать, хто стане новим президентом і яким буде його відношення до цієї резонансної історії, що набуває все більш явного політичного характеру».

За матеріалами: «Сегодня»

 

Читайте также по теме