ГолосUA
14:01 21/11/2009

Лідер КПУ пообіцяв вдарити по руках банківської мафії

Економіку України можна відродити тільки через дешеве кредитування та монополізацію державою стратегічних галузей виробництва.

Про це заявив кандидат на посаду Президента України від Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко в інтерв’ю обласному радіо Волині, передав кореспондент ГолосUA.

“Банківську мафію сьогодні очолює громадянин Ющенко. Банківська мафія сьогодні знущається над виробником, і під 30% сьогодні кредити видаються. Ніде в світі такого немає”, — зауважив лідер Компартії України.

Він наголосив, що очолювана ним політична сила вже розробила реальний план дій для підняття економіки країни через доступне кредитування підприємництва.

“Ми вже внесли пропозиції до Верховної Ради аби Національний банк видавав кредити під 3%, а комерційні банки — під 5%”, — заявив лівий кандидат.

Водночас, П. Симоненко сказав, що не дозволить валютних спекуляцій та свавілля, яке, на його переконання. відбувається у комерційних банках.  

“А власників комерційних банків хотів би попередити, що ви будете заробляти чесно і не на фінансових спекуляціях і оборутках, не на пограбуваннях депозитів громадян, а на тому, що фінансуєте реальний сектор економіки. Збільшення обсягів виробництва і збільшення фінансових операцій — це і ваше ж збагачення. Іншого у вас не буде”, — зауважив головний комуніст країни.

П. Симоненко розказав, що Блок лівих та лівоцентристських сил має список вітчизняних підприємств, які першочергово отримають кредити, коли влада буде “в руках лівих”. “Ми склали сьогодні перелік 400 підприємств, які в першу чергу отримають таке кредитування”, — сказав кандидат.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме