ГолосUA
09:35 16/01/2009

Лідер українських комуністів Петро Симоненко хотів би поліпшувати законодавство США

“Хартія Україна-США про стратегічне партнерство — це фактично “дорожня карта” по остаточному знищенню України, як суб”єкта міжнародних відносин та перетворення її на “буферну” країну – новий “берлінський мур”. 

Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко, — повідомила прес-служба КПУ.

Він вважає, що за загальними фразами про демократичні цінності, захист свободи і територіальної цілісності, забезпечення верховенства права і таке інше, якими перенасичений текст Хартії, сховані “підводні камені” об які розбивається будь-які спроби України і її народу самостійно визначати своє майбутнє. “Логіка цього документа побудована таким чином, що всі відносини і спільні заходи здійснюються не на паритетних, рівноправних засадах, а, як сказано в Хартії “відповідно до законодавства і процедур США”, — підкреслив лідер КПУ.

Петро Симоненко особливо звернув увагу, що в жодній статті Хартії не згадується про можливість спільної роботи, наприклад, над покращенням законодавства США, не йдеться про спільні заходи щодо правдивого висвітлення в американській пресі таких резонансних тем, як агресія Саакашвілі проти народу Південної Осетії чи злочинів американських військових в Іраку, або катування політв”язнів у таємних в”язницях ЦРУ чи підтримки Білим домом геноциду палестинського народу ізраїльськими “яструбами”.

“Проте в Хартії чітко визначені першочергові заходи щодо встановлення контролю з боку Сполучених Штатів над прийняттям законів і кодексів України, контролю за процесом реформування оснащення та озброєння української армії, здійснення “інтелектуального шпигунства ” під гаслом захисту прав інтелектуальної власності. Більш того, за допомогою таких програм, як програми Фулбрайта, обміну майбутніх лідерів, студентського обміну тощо, створюється коридор з одностороннім рухом, по якому з України “вимиваються мізки”. До речі, Хартія в розділі про співробітництво в культурній та соціальній сферах, передбачає посилене вивчення англійської мови, але жодним словом не йдеться про вивчення мови української. То де тут обмін – це експансія!”, — зазначив Петро Симоненко.

Особливо Петро Симоненко спинився на тих положеннях Хартії в яких йдеться про енергетичну безпеку, геополітичні перспективи та територіальну цілісність України. “Що стосується енергетичної безпеки, то, безумовно, положення Хартії про співпрацю у відбудові та модернізації потужностей української газотранспортної інфраструктури – це зайве свідчення намірів США захопити цю інфраструктуру та використовувати її для досягнення своїх стратегічних цілей, тобто для утвердження свого світового панування”, — заявив лідер комуністів.

Петро Симоненко переконаний, що кожній тверезомислячій людині зрозуміло: США не альтруїсти і гроші просто так на вітер не викидають “Якщо вони інвестують гроші в українську ГТС, — а це не один мільярд доларів, — то, відповідно, будуть вимагати за це розрахуватися. А чим економічно знекровлена олігархами Україна може розрахуватися з боргами? Тільки своїм суверенітетом”, — наголосив Петро Симоненко.

Лідер КПУ також зазначив, що положення Хартії, де система європейської енергетичної безпеки визначається винятково США, Україною та ЄС, тобто без урахування позиції Росії, що суперечить здоровому глузду,- прямо вказує на те, хто є замовником, хто і чиїми руками спровокував україно-російський газовий конфлікт. /> “Фактично Ющенко діяв за сценарієм, закладеним цією Хартією: конфлікт з Росією, шантаж Європи, здача ГТС американським нафтогазовим компаніям. Нагадаю, що чорноморський шельф вже у власності Штатів”, — переконаний Петро Симоненко. 

Крім того, на думку лідера КПУ, Хартія про стратегічне партнерство фактично ставить під сумнів унітарність України.
“Одним з пунктів Хартії передбачається активно розвивати “співробітництво з регіонами України, включаючи Крим”. А також передбачається “започаткувати американську дипломатичну присутність” у Сімферополі. Враховуючи, те, що за сприянням саме США “помаранчева” команда та Ющенко, замість виконати волю народу і закріпити нейтральний статус України, всіма правдами та неправдами намагаються втягнути її в НАТО і розмістити в Севастополі військово-морську базу Північно-Атлантичного альянсу, стає зрозумілим, що під дахом “дипломатичної присутності” в Криму буде відкритий розвідницький офіс американських спецслужб”, — підкреслив Петро Симоненко.

Петро Симоненко особливо наголосив на тому, що підписання Хартії, за якою Україна зобов”зувалася неухильно, в односторонньому порядку та ще й під час страшенної кризи дотримуватися умов СОТ та остаточно лібералізувати свою економіку і відкритися для імпорту – це державна зрада.
“В той час, коли всі країни намагаються закритися від кризи, мінімізувати зовнішні фактори, Ющенко та його політична “шістка” — міністр закордонних справ Огризко, підписавши Хартію, підштовхнули Україну у прірву”, — сказав лідер українських комуністів.

 

Читайте также по теме