ГолосUA
07:19 09/05/2010

Лідери країн СНД домовилися разом виходити з кризи

«Майданчиком» для координації у подоланні наслідків економічної кризи назвав президент Росії Дмитро Медведєв Співдружність незалежних держав.

Про це лідер РФ заявив пі час неформального саміту керівників держав СНД, передав кореспондент ГолосUA.

«Перед нами стоїть завдання модернізації наших економік. Вони ще не оговталися від наслідків світової кризи, тому треба спостерігати за тим, що відбувається у світі… Будемо це робити, думаю, у цьому сенсі майданчик СНД абсолютно підходить, наші міністрі фінансів регулярно зустрічаються, обговорюють ці питання», — сказав він. За словами Медведєва, пріоритетом цього року у країнах Співдружності є «наукова співпраця, спільна діяльність у сфері високих технологій».

Водночас Медведєв привітав нового учасника Ради СНД – Президента України Віктора Януковича: «Ми готові до найтіснішої взаємодії з Україною в справі всебічного зміцнення потенціалу СНД, — сказав він. – Віктор Федорович, ласкаво просимо!».

Втім, головною темою саміту стало 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. «Після перемоги події у світі стали розвиватися за іншим сценарієм. Ми знаємо, що ця перемога примусила створити цілу систему безпеки, виникли нові міжнародні інститути, такі як ООН, сформувалося міжнародне право, й це все – наслідок завершення Великої Вітчизняної та Другої світової війни», — відзначив Медведєв.

За результатом зустрічі керівники країн СНД ухвалили спільне Звернення до ветеранів фронту та працівників тилу у зв’язку із 65-й річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме