Лікарі назвали основні симптоми менінгококової інфекції і при їх виявленні радять терміново дзвонити в “швидку”

Основними симптомами менінгококової інфекції, які відрізняють її від грипу та ГРВІ, є різке підвищення температури до 39-41 градусів, головний біль та біль у м'язах.

Про це повідомила доцент кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Богомольця Людмила Палатна на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Основними симптомами є, насамперед, гострий початок захворювання: батьки можуть помітити не тільки день, що дитина захворіла, а навіть годину, о котрій це сталося. Підвищується температура, як правило, дуже різко до 39-41 градуса. Вона може утримуватися протягом кількох днів, знижуючись та підвищуючись. Може бути головний біль, біль у м'язах, суглобах та нудота”, — сказала лікар.

За її словами, основною причиною смертності від інфекції у дітей є несвоєчасне звернення до лікаря. Вона зазначила, що за статистикою смертності, лише 35% батьків вчасно у перші 6 годин з моменту появи симптомів, звертаються за кваліфікованою допомогою. Вона також зазначила, що батьки загиблого у цьому році від менінгококу хлопчика звернулися до лікаря через 10 годин після початку хвороби.

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що у Києві від менінгококової інфекції померла дитина. 28 січня до відділення невідкладної допомоги дитячої поліклініки №1 звернулась мама дитини, учня 2 класу, за медичною допомогою. Карета невідкладної допомоги доставила дитину в центральну міську клінічну інфекційну лікарню у вкрай важкому стані. Хлопчик помер у реанімації.

Читайте также по теме