Українські лікарі радять хворим на артеріальну гіпертензію обмежити вживання солі та м’яса.
Про це заявив керівник відділу артеріальної гіпертонії інституту терапії імені Л.Малої Сергій Коваль на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.
“Хворим гіпертензією потрібно вживати менше солі, недосолювати їжу, адже існує таке поняття, як чуттєвість судин до кухарської солі, та межа чутливості судин до солі. Тобто головне це недосолювати їжу, також не вживати велику за калорійністю їжу, насичену жирними кислотами, тобто великої кількості м’яса”, — сказав Сергій Коваль.
За його словами гіпертоніки мають обмежити вживання солі, жирних продуктів та м’яса. Також він зазначив, що хворі на це захворювання мають вживати багато овочів та молочних продуктів. Із дотриманням такої дієти, як констатував експерт, хворі на артеріальну гіпертензію, мають більше шансів на довге життя, адже вживання будь-яких препаратів, із недотриманням дієти не даватиме результатів. Окрім цього хворим людям потрібно щоденно виконувати фізичні вправи.
Нагадаємо в Україні майже 12 мільйонів людей хворі на артеріальну гіпертензію. Без належного лікування це захворювання в середньому скорочує тривалість життя на 16 років.
К.Коваленко />