ГолосUA
09:42 15/01/2010

Лікарні майбутнього Катерини Ющенко відмовили у фінансуванні

Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» не фінансуватиме будівництво Дитячої лікарні майбутнього.

Про це заявив віце-президент Індустріальної групи, що керує активами «Індустріального союзу Донбасу», Олександр Пилипенко.

За його словами, 15 січня міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» і благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього» нагадали «Індустріальному союзу Донбасу» про його зобов’язання переказати у фонд $15 млн.

У відповідь О. Пилипенко повідомив, що корпорація грошей не переказуватиме. «Це була воля не корпорації, а її колишніх акціонерів», — сказав він.

У корпорації не мають наміру виконувати фінансові зобов’язання перед фондами, оскільки вважають, що вони не стосуються нових покупців акцій «Індустріального союзу Донбасу». У кінці минулого року колишні акціонери продали свої права.

Нагадаємо, 31 грудня 2009 року 50%+2 акції корпорації «Індустріальний союз Донбасу» перейшли під контроль групи інвесторів з Росії. Власниками 49,99% акцій залишилися діючі акціонери — Сергій Тарута й Олег Мкртчян.

Як відомо, «Україна 3000», головою наглядової ради якої є дружина Президента Катерина Ющенко, презентувала проект «Дитяча лікарня майбутнього» у 2006 році. Лікарня на 250 ліжок задумана, як сучасний дитячий заклад європейського рівня, де мали працювати кращі спеціалісти в області медицини. Їх будівництво оцінювалося у 600 млн. грн. У 2007-2008 роках велись підготовчі роботи до будівництва. У 2009 році Київрада під будівництво лікарні виділила земельну ділянку у Голосіївському районі столиці неподалік лікарні «Феофанія». Завершення будівництва планувалося у 2012 році.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме