ГолосUA
09:08 08/09/2010

Ліквідація райрад у Києві порушує право киян на самоврядування — Куликов

Прийняті Верховною Радою зміни до закону “Про столицю України місто-герой Київ”, які відкривають шлях до ліквідації районних рад у столиці, є політичним кроком коаліції.

Про це сказав лідер Єдиного центру Кирило Куликов на брифінгу у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

“Незабаром слід очікувати ухвали Київради, яка припинить існування районних рад у Києві і вся повнота влади у столиці перейде до Київської міської державної адміністрації, керівник якої не обирається на прямих і відкритих виборах, а призначається Президентом”, — сказав політик.

Депутат пояснив, що таким чином буде завдано нищівного удару по можливостях громади Києва безпосередньо впливати на організацію життя у своєму місті. “Доля районних рад у столиці має вирішуватися тільки киянами і виключно через проведення місцевого референдуму, тобто зараз повинне пройти публічне обговорення такого кроку”, — вважає депутат.

У зв’язку із цим К. Куликов закликав Президента України Віктора Януковича накласти вето не закон. “У разі якщо зміни до закону про столицю набудуть чинності, ми розпочнемо збір підписів киян за організацію референдуму з цього питання”, — пообіцяв він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме