ГолосUA
09:15 25/08/2010

Лише 15% шахт України відповідають нормам безпеки — Азаров

В Україні близько 15% шахт відповідають встановленим нормам промислової безпеки.

Про це перед початком засідання уряду заявив М. Азаров, передав кореспондент ГолосUA.

«Тому необхідно запровадити жорсткий контроль за безпекою, виділити значні фінансові ресурси та докласти великих організаційних зусиль», — наголосив глава уряду.

Також Азаров зазначив, що уряд все можливе, аби не допустити заборгованостей із зарплат працівникам вугільної галузі.

Про низьку промислову безпеку роботи в шахтах свідчать й надзвичайні ситуації з аваріями на них. Так, серед останніх таких аварій є декілька, що сталися в недавно. 10 червня три гірники отримали опіки в результаті вибуху на шахті "Червоноармійська-Західна-1" в місті Красноармійську Донецької області. На момент вибуху в шахті працювали 690 чоловік, на аварійній ділянці працював 21 гірник.

30 березня через вибух метану на поверхню шахти "Червоноармійська — Західна номер 1" було евакуйовано більше 700 гірників. Вибух стався у п’ятій північній лаві. У цей момент в шахті знаходилися 759 осіб, на аварійній ділянці — 21 гірник. В результаті вибуху постраждали дві людини — вони отримали легкі опіки. Це був другий аварійний випадок на шахті за три дні: 28 березня того ж року під час видобутку вугілля комбайном стався вибух метану. На момент аварії в шахті знаходилися 720 чоловік, у тому числі на аварійній ділянці 27. Всі люди з шахти були виведені на поверхню.

4 лютого під час вибуху на закритій шахті біля міста Красний Луч Луганської області загинули чотири людини.

Н. Радченко />  

Читайте также по теме